Sve je spremno za zabavu i šoping

15.12.2011.

Na Beogradskom sajmu u petak, 16. decembra počinje poslednja ovogodišnja manifestacija – Novogodišnji vašar. Znak za početak ove tradicionalne pretpraznične fešte označiće veliki vatromet u 18 časova, ispred hale 2, a posetioci će, kao i svake godine, biti posluženi kuvanim vinom i rakijom.

Na Novogodišnjem vašaru, koji traje do 30. decembra, učestvuje oko 100 izlagača, koji će svoju robu i usluge posetiocima ponuditi u halama 1, 1a i na otvorenom prostoru.

Agencija "Nomad" na Beogradski sajam dovodi najveći zabavni park na Balkanu, koji tradicionalno zauzima centralnu poziciju u hali 1. Deca, omladina ali i stariji posetioci moći će da uživaju na četrdesetak najmodernijih objekata za zabavu, od kojih je polovina namenjena najmlađima. Cene karata za različite vožnje i zabavne sadržaje ostale su iste kao i prošle godine - od 50 do 150 dinara.

Posetiocima će na Vašaru biti ponuđena i najraznovrsnija robe široke potrošnje. Trgovci najavljuju značajne popuste, posebno za artikle koji se najčešće kupuju pred božićne i novogodišnje praznike - poklone, dekoraciju, ukrase za jelke, suvenire, nakit, bižuteriju, igračke, knjige, pirotehniku, kao i kozmetiku, odeću, obuću, kožu, krzno, tekstil.

Deo zatvorenog i otvorenog prostora namenjen je restoranima i kafićima, a na otvorenom prostoru smeštene su i tezge sa konditorskim proizvodima.

Na Novogodišnjem vašaru učestvuju i humanitarne organizacije - Crveni krst, Udruženje civilnih invalida rata, Prihvatilište za decu, a svoj humanitarni štand, kao i svake godine, imaće i Branka Veselinović.


SERVISNE INFORMACIJE

Radno vreme manifestacije radnim danima je od 13 do 20 časova, a subotom i nedeljom Vašar će za posetioce biti otvoren već od 10 sati.

Ulaznice koštaju 200 dinara, a radnim danima važe i kao karta za jednu vožnju u luna parku. Ulaz je besplatan za decu do 7 godina. Parking se plaća 100 dinara na sat.